Najnovije vijesti

Google+ Hangouts s novim VP8 kodekom za visoko kvalitetni 720p video

Google+ Hangouts s novim VP8 kodekom za visoko kvalitetni 720p video

Google+ Hangouts s novim VP8 kodekom za visoko kvalitetni 720p video

Bolja kvaliteta slike s manjim opterećenjem mreže

Tijekom posljednjih tjedana mnogi korisnici Google+-a zapazili su poboljšanje u kvaliteti Hangoutsa. Posrijedi je zamjena starog i dobro poznatog H.264 s potpuno novim video kodekom VP8 koji donosi vidno poboljšanje kvalitete slike i prijenosa informacija.

VP8 je javan i besplatan video kodek koji krajnjom korisniku donosi nekoliko poboljšanja. Uz veću i bolju kvalitetu video slike i mogućnost grupnog video poziva u pretraživaču (bez dodatnih plug-in-ova), VP8 dodatno rasterećuje internetsku mrežu te tako omogućuje brži i kvalitetniji prijenos informacija.

Poboljšanje slike i manje opterećenje mreže na Google+-u sa sobom donosi Googleov novi video standard WebRTC, ranije integriran u desktop i u Android verziju Chromea. Napominjemo da su planovi Googlea o potpunom premještanju WebRTC-a u Hangouts privremeno obustavljeni zbog nekih nenadanih poteškoća koje su se u međuvremenu pojavile.

Ukratko, VP8 korisnicima Hangoutsa donosi kvalitetniju video sliku i kvalitetnije video chatanje unutar pretraživača bez potrebe za posebnim pluginovima trećih stranki. Premda smo još uvijek u prijelaznom razdoblju, promjena s H.264 na VP8 kodek unutar Google+ Hangoutsa trebala bi se po najavama iz Googlea odigrati potpuno neprimijećeno.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top