Najnovije vijesti

Najbolje Android aplikacije za djecu u 2015. godini

bord2
Povjeriti djetetu tablet ili telefon može biti prilično riskantno, ali mišljenja smo da im vrijedi dopustiti da se igraju s njima jer Android može biti odličan učitelj, zabavljač, pa ponekad čak i dadilja. Evo nekih nama najdražih aplikacija za djecu koje možete preuzeti, uglavnom besplatno ili za relativno male novce, sa Google Play Storea.

DUOLINGO

duolingo-logo
Duolingo obećava “potpuno zabavno i besplatno” učenje jezika. Pokriva španjolski, francuski, njemački, talijanski, portugalski, nizozemski, danski, švedski i engleski jezik. Osim što je pobrala mnoge nagrade, aplikaciju su nahvalili Wall Street Journal i TIME magazin. Duolingo funkcionira po principu pitanja ili zadataka s ponuđenim odgovorima te više podsjeća na igricu nego na učenje. Ovo je sjajna aplikacija koja ne samo da će zabaviti vaše dijete na kvalitetan način, već postaje i potencijalna “opasnost” za roditelje koji bi mogli progovoriti nekim od navedenih jezika.

LEGO CITY MY CITY

lego
Svi vole Lego, zar ne? Ok, osim kad na loš dan bosi nagazite relativno  nevidljivu kockicu na podu. Ova aplikacija konkretno uključuje 14 mini-igrica poput svemirske ekspedicije, istraživanja morskih dubina, policije, vatrogasaca, obalne straže. Aplikaciju možete preuzeti besplatno, a pogodna je za dob 5-12 godina.

BABY TV MOBILE

baby
Ako nemate Baby TV na listi vaših kablovskih programa, onda vam je ova aplikacija idealna. Neki sadržaj morate dodatno platiti, ali s time možete pristupiti velikom izboru programa za bebe i djecu uzrasta do 4 godine. Veliki dio tih programa pravljen je u suradnji s edukacijskim ekspertima i najbolje od svega, nema nikakvih reklama pa ne morate brinuti da će iskočiti nekakav neprikladni sadržaj.

TOCA LAB

toca
Sve aplikacije Toca Boca na žalost se plaćaju, ali su zato odlične za djecu vrtićke dobi. Aplikacije su nježnih, šarenih boja, i nemaju iritantne zvukove zbog kojih ćete poželjeti baciti svoj uređaj kroz prozor. Toca Lab će vašim mališanima kroz igru približiti znanost te ih inspirirati da i sami postanu mali istraživači.

DRAWING PAD

drawing-pad-chalk-1024x768
Brojne su aplikacije za crtanje u Play Storeu, ali Drawing Pad pojavio se prije svih. Sa svojim realističnim izborom četkica za slikanje, olovaka, raznih naljepnica, aplikacija je neizmjerno zabavna i kreativna, a funkcionira i sa Samsung Penom. Mana je što aplikaciju morate platiti, ali na vama je izbor da li će dijete crtati old school metodom na papiru ili na nekom od vaših pametnih uređaja.

Još je puno drugih kvalitetnih dječjih aplikacija, neke koštaju i više od par dolara mjesečno, ali ovo je naš mali izbor onoga što bi moglo na kreativan i edukativan način zabaviti vašu djecu te ih na taj način naučiti sigurnom korištenju pametnih uređaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top