Najnovije vijesti

Asus Zenwatch

zenwatch

Iako je Asus novi sudionik u igri Android Wear-a, odlično je probio led sa svojim Zenwatch-em

Asus je na IFA 2014 u Berlinu svijetu napokon otkrio svoj prvi Android Wear smartwatch. Proveli smo malo vremena s njim i već smo impresionirani. Moći će se nabaviti u Europi od ovog mjeseca za 199€ – još nema saznanja o cijeni i dostupnosti na američkom tržištu – ali svejedno ga želite vidjeti, zar ne? Pa evo ga 🙂

Prvo, sažetak specifikacija. Zenwatch ima 1,63-inčni AMOLED display s 320×320 rezolucijom – i kao što bi i očekivali, duboke crne boje sa – za Android Wear uobičajenih 512MB RAM-a i 4GB memorije. Remen je Asusov, ali ne koristi nikakve zakonom zaštićene besmislice o tome kako se pričvršćuje na sat. To znači da ga možete zamijeniti, ali iskreno, mislim da nećete htjeti. Asus se odlučio za kožni remen s kopčom koja se lako otvara i stvarno dobro izgleda. Svijetlo smeđa boja se odlično uklopila u ukupni dizajn sata. To je Android Wear remen kakvog želite nositi.

Zenwatch ima zakrivljeni stakleni display, koji kada ga nosite izgleda jako dobro. Nije najmanja stvar na svijetu, ali nije ni ništa veći od originalnog Pebble smartwatch-a. Pozadina mu je od nehrđajućeg čelika, a puni se korištenjem stalka – koji nismo vidjeli, ali sjetite se LG G Watch-a i na pravom ste putu. Zenwatch ima 9 Axis senzora za praćenje vaših aktivnosti – ili opuštenosti kao što su istaknuli na konferenciji za novinare – i ugrađeni uređaj za praćenje otkucaja srca.

zenwatch2

Sa software-ske strane sve je skoro isto kao i kod drugih Android Wear-a, ali prikazana nam je samo demo verzija. Asus ipak ima i neke posebne značajke poput opcije ”pronađi moj telefon” pomoću koje, kada pritisnete dvaput na sat, vaš zagubljeni Asus smartphone zazvoni. Ta, kao i ugrađena opcija daljinske kamere, zasada je kompatibilna samo s Asusovim mobitelima. Tu je također i samostalna aplikacija Zenwatch Manager koja pomaže u aktiviranju još nekih opcija poput automatskog otključavanja mobitela preko Bluetooth-a na satu.

Sve u svemu, Zenwatch je Asusov uspješan prvi smartwatch. Dobro izgleda, ima dobar display, remen mu je odličan i ugodan je za nošenje. S cijenom od 199€ nije super jeftin, ali nije ni preskup u odnosu na tržište. U usporedbi s nekim drugim satovima koje smo već vidjeli, Zenwatch bi mogao predstavljati odličan omjer kvalitete i cijene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top