Najnovije vijesti

Šuška se da HTC radi na novoj kameri

Sudeći po video teaser-u, glasine da će HTC ovog mjeseca lansirati neku vrstu GoPro kamere na eventu u New Yorku, su možda istinite. Video započinje rečenicom:”Dolazi nam nešto nevjerojatno”, pa pogledajmo što bi to moglo biti 🙂

Prema našem izvoru, HTC radi na svojoj prvoj kameri koja se ne nalazi unutar smartphone-a. Kažu da proizvođač smartphone-a planira konkurirati GoPro kameri lansiranjem nove otporne kamere za ekstremne aktivnosti. Ova vodootporna kamera imat će ultra širokokutni objektiv i senzor od 16 megapiksela, a moći će se spojiti na Android uređaje i odgovarajuće vrste iPhone-a.

Saznali smo i da HTC-u već neko vrijeme ide silaznom putanjom, pa trenutno traži nove načine zarade:

”HTC, kojemu već neko vrijeme opada prodaja, traži nove izvore zarade nakon što je izgubio prevlast na tržištu smartphone-a od konkurenata uključujući Xiaomi Corp. i Lenovo Group Ltd. Dodavanje kamera je pokušaj Taoyuan-a, tvrtke sa sjedištem na Tajvanu, da konkurira GoPro Inc-u (GPRO), koji je sakupio 427 milijuna $ u početnoj prodaji u lipnju, na tržištu manjih robusnijih kamera za ekstremne sportove.”

Ako je za vjerovati našem izvoru, već ovog mjeseca možemo očekivati konferenciju za novinare, na kojoj će tvrtka predstaviti novu kameru. U međuvremenu, ako saznamo nešto novo bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top