Najnovije vijesti

LG najavio najtanji full HD smartphone na svijetu

LG najavio najtanji full HD smartphone na svijetu

LG najavio najtanji full HD smartphone na svijetu

Da bi se napravio tanak smartphone, potrebni su tanki dijelovi, a LG je na prvom mjestu što se tiče tehnologije zaslona

LG Display, vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji ekrana, 11. srpnja 2013. je u Seulu u Koreji objavila da na tržište plasira najtanji Full HD LCD ekran za smartphone. Novi, tehnološki superioran 5.2- inčni ekran osim tanjeg dizajna i bolje ergonomije također donosi i vidno grafičko poboljšanje koje će prepoznati korisnici multimedije. Osim toga, uređaj je vrlo lagan te pogodan za nošenje i držanje u ruci.

Debljine od samo 2.2 mm, novi ekran tvrtke LG Display ujedno je najtanji i najuži među LG-ijevim Full HD ekranima za smartphone.

„Danas predstavljeni ultratanki ekran uzbudljiv je događaj u razvoju naprednijih smartphonea, omogućen zahvaljujući našoj ekspertizi u području IPS-a i tehnologiji dodira (touch technology)“, rekao je dr. Byeong-Koo Kim, izvršni direktor i predstojnik LG Display-ove IT and Mobile Technology Group. „LG ostaje posvećen razvoju kvalitetnih konzumentskih proizvoda kao i razvoju tehnologije od koje izravne koristi ima industrija tableta i smartphone uređaja“.

Za kreaciju tako tankog ekrana zaslužna je njihova nova tehnologija (Advanced-One-Glass-Solution) koja počiva na strujnoj pločici otisnutoj s dvije strane te uporabi optički čiste prozirne tvari koja povezuje staklo i tanki senzibilni sloj.

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama LG-ijev novi ekran rezolucije 1080 x 1920 piksela donosi superiorniju vidljivost pri vanjskom upadnom osvjetljenju, daje bolji kontrast i veću optičku razlučivost. Riječ je o stopostotnom Full HD ekranu koji u pogledu grafičke kvalitete slike predstavlja izazov za sve druge smartphone na tržištu. Testiranja i certificiranja novog ekrana – kojeg usput govoreći možemo očekivati u verziji G2! – provela je renomirana tvrtka Intertek.

Novi ekran omogućit će dizajn tanjeg smartphonea i vidno doprinijeti iskustvu gledanja.

One comment

 1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this brilliant blog!
  I guess for now i’ll settle for book-marking and
  adding your RSSfeed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group.

  Talk soon!

  My web site … earn money online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top