Najnovije vijesti

Najbolje aplikacije za Androide u ožujku 2014

android-apps-heroIzdvajamo najbolje društvene i korisničke aplikacije za Androide objavljene u posljednjih 30 dana.

U našem stalnom nastojanju da vam predstavljamo sve ono nabolje što nudi Google Play Store, od sada uvodimo običaj da vam svakoga mjeseca predstavljamo najbolje novitete za Androide.

Često će ta predstavljanja uključivati važne novitete koji su vam možda promakli na Androidovim centralnim vijestima ili na našim odabirima tjedna, no mi ćemo nastojati iskopati i poneke skrivene, ali dragocjene novitete za vas. Već smo objavili „igre mjeseca“, ako vas to zanima.

Za ožujak 2014, pripremili smo čitavu lepezu aplikacija. Neke obrazovne, neke personalne i neke društvene da budete u toku. Pa pogledajte!

Facets

facets-android

Obično me ekipa ispituje gdje nabavljam fenomenalne wallpapere za neke od mojih „hero“ fotografija. Do sad sam šutio jer je to bio moj najuspješniji pokušaj da se predstavim kao čovjek velikog ukusa, no sada kada je pravi umjetnik objavio svoju aplikaciju, zajedno sa Muzei podrškom, zaslužio je da se kaže istina. Facets za Android donosi 365 wallpapera u velikoj rezoluciji, australskog umjetnika Justina Mallera. Svakoga dana u godini je objavljivao po jednu fotku u prepoznatljivom 3D stilu. Većina njih su apstraktne, no ima i neke fenomenalne sa životinjama, predmetima i ljudima. Kolekciju možete pretraživati  po filterima raspoloženja, sadržaja ili mjeseca u kojem su fotke objavljene. Stvarno se isplati dati frajeru dolar za ove sjajne wallpapere, a ako nađete neki koji vas posebno oduševljava, preko aplikacije možete naručiti printanje.

Link Bubble

Link Bubble je iznenađujuće jednostavna i korisna aplikacija koja web stranice stavlja u pozadinu kako ne bi bili konstantno ometani ili odvučeni od onoga što trenutno čitate. Kad kliknete na link, Facebook Chat Head u obliku oblačića pomakne se ustranu, pokazujući proces dizanja. Kada je proces završen, automatski se otvara ili ga možete maknuti u Pocket icon kako bi ga kasnije pročitali. Besplatna verzija omogućuje vam da unutar jedne aplikacije otvorite odjednom tri stranice, a premium verzija ima neograničen broj stranica i radi sa svim aplikacijama. Ako mnogo vremena provodite čitajući sadržaje s weba na vašem telefonu, ova aplikacija će vam jako, jako olakšati život.

Coursera

coursera-android

Coursera je ovoga mjeseca lansirala punopravnu, potpuno besplatnu video-obrazovnu aplikaciju za Android. Tu ćete naći lekcije i predavanja raznih obrazovnih ustanova sa širokim rasponom tema, uključujući informatičke, društvene, inženjerske znanosti i još puno toga. Tečajevi su podijeljeni na više lekcija, korisnici sudjeluju u interaktivnim kvizovima i uče nešto novo. Zadaci se pregledavaju, no uglavnom o vašoj časti ovisi hoćete li varati prilikom rješavanja ili ne. U konačnici, ovo je sjajan način da u svoje slobodno vrijeme sami naučite nešto novo, a da to ne morate platiti.

Timehop

timehop-android

Timehop je mala, zanimljiva društvena aplikacija koja vam omogućuje da vidite svoje aktivnosti na društvenim mrežama u proteklim godinama. Ona povlači sva ažuriranja s Facebooka, Twittera, Foursquarea i Instagrama za jednu, dvije ili tri posljednje godine vaših aktivnosti sve do danas. To je jednostavna premisa, no lijep način da dobijete povremenu, dnevnu dozu nostalgije, naravno pod pretpostavkom da ste aktivni na tim društvenim mrežama.

Fiverr

Fiverr je uslužni servis koji već neko vrijeme služi kao spajatelj onih koji traže neobične poslove i onih koji su takve spremni platiti. U početku, to su bili maleni zadaci koji su se naplaćivali po 5 dolara, no od tada se servis proširio na mnogo veće poslove i isplate. Nedavno objavljena Androidova aplikacija omogućuje korisnicima da budu u kontaktu sa svojim poslodavcem, da prate poštanske transakcije, da nađu gažu i da primaju važne obavijesti. Ako tražite neki poslić sa strane ili želite na brzaka zaraditi neku kintu, Fiverr je pravo mjesto za vas.

Milk Music se također isplati pogledati ako ste u SAD-u. To je otprilike sve što se tiče aplikacija za ožujak, a vi ostavite komentar o vašem favoritu objavljenom u posljednjih 30 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top