Najnovije vijesti

Samsung Galaxy S4 najnovije glasine

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Zadnjih nekoliko dana, načuli smo raznorazne glasine o specifikacijama buduće perjanice iz  Samsunga, Galaxy S4. Izgleda da su glasine ipak neslužbeno potvrđene.

Anonimni vlasnik Galaxy S4 mobitela, napravio je benchmark test na AnTuTu, te nam otkrio specifikacije uređaja.

Prema Benchmark-u, uređaj pokreće Exynos OCTA 5410 procesor na 1,8 GHz. Uređaj će imati PowerVR SGX GPU 544MP sa 2GB RAM-a. Zaslon veličine 4,99″ podržava rezoluciju od 1920 x 1080, te je poprilično jasno da će uređaj raditi na  Android JellyBean OS-u.

Pozadinska kamera će biti 13MP (s LED bljeskalicom), dok će prednja kamera imati rezoluciju od 2MP. Uređaj će podržavati Bluetooth 4.0 i WiFi, te će biti dostupan u dvije varijate: sa 16GB i 32GB memorije.

Također, važno je napomenuti da mobitel može doći u samo jednoj od dvije gore navedene varijante. Benchmark pokazuje da Exynos procesor podržava LTE povezivost, te stoga Samsung može objaviti samo LTE verziju, za razliku od dvije varijante koje je Samsung lansirao s Galaxy S3 modelom.

Ove značajke su potvrdili na AnTuTu benchmark-u, a na nama je samo da se još malo strpimo dok Samsung službeno ne lansira smartphone. S obzirom da je većina glasina potvrđena, osvrnut ćemo se malo na one koje još nisu.

  • Samsung galaxy S4 će najvjerovatnije imati jaki IPS SoLux zaslon, umjesto do sada korišetnog Amoled-a. Novi IPS zaslon će biti energetski učinkoviji s velikim brojem PPI (glasine kažu 400 ppi)
  • mobitel će vjerojatno doći s novom verzijom TouchWiz UI tako da će najvjerovatnije dijeliti neke osobine Galaxy Note 2
  • Samsung Galaxy S4 će napokon imati mogućnost bežičnog punjenja, što je izostavljeno na njegovom prethodniku Galaxy S 3

Budući da je Samsung potvrdio lansiranje Galaxy S4 za 14. ožujka, vrijedi pričekati nekoliko dana da bi dobili potpunu sliku o uređaju i njegovim karakteristikama. Video teaser je već objavljen, te  ukoliko ste ga propsutili obavezno ga pogledajte.

http://youtu.be/dIEfNaNCkKM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top