Najnovije vijesti

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Rafiniran dizajn, promijenjen hardware i neke nevjerojatne nove mogućnosti software-a to je Samsung Galaxy S4

Samsung ima najveću svjetsku produkciju smartphonea. Galaxy S3 je prodan u milijunima primjeraka, a ljudi još kupuju i S2 (nedavno su izbacili i poboljšanu verziju S2+ na novom Android OS-u). Što je Samsung mogao napraviti da to još poboljša sa njihovom najnovijom perjanicom Samsung Galaxy S4?

Ukratko, poboljšali su hardware i upakirali još više mogućnosti na softverskoj strani. Mada je Galaxy S3 odličan mobitel, Galaxy S4 je još bolji od predhodnika u svakom pogledu.

Pogledajmo Samsung Galaxy S4

Ako ste mislili da će Galaxy S4 imati radikalan novi dizajn, onda ćete se razočarati. Cjelokupni izgled i dojam Galaxy S4 je poprilično kao i Galaxy S3. U stvari, telefoni imaju gotovo identične otiske. Samsung Galaxy S4 je malo uži i malo tanji te je također izgubio malo svoje krivulje na stražnjoj strani. Sad je više četverouglast ali i dalje je elegantan.

Gumbi za glasnoću i paljenje telefona su na istim mjestima kao i na prošlim modelima. Na dnu ima malo redizajnirani fizički home gumb koji je u ovom mobitelu malo veći od predhodnih. Funkcionalnost gumba je ostala ista – dugi pritisak za multitasking i Google Now, dvostruki pritisak za S Voice.

Zaslon – recimo samo da je prekrasan. Ima pet inča u dijagonali (oko 12,7 cm), prekriven Gorilla Glass 3 staklom, ali unatoč većem zaslonu dimenzije mobitela su ostale skoro iste kao kod 4,8 inčnog Galaxy S3.

Zvučnik je preseljen na dno mobitela, a flash je neposredno ispod središno postavljene 13-megapikselne kamere. Na poklopcu baterije je cool holografski dizajn koji malo svjetluca kad ga se obasja svjetlom, i da, Galaxy S4 još uvijek ima promijenjivu bateriju (za razliku od npr. HTC i Iphone).

U unutrašnjosti je i novi hardware. Ovisno o regiji, Samsung Galaxy S4 isporučivati će se sa Exynos 5 ili Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.9Ghz procesorom. Exynos 5 ima Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 i quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 procesore. U svakoj verziji bit će dostupno 2GB RAM-a za vaše aplikacije.

Posljednji dodatak je IR kontroler na vrhu telefona, koji se koristi za upravljanje televizorima i ostalim AV komponentama. Nije to ništa novo jer smo to već vidjeli na Galaxy Note 8.0 kao i kod nekih drugih proizvođača mobitela ove godine.

http://youtu.be/2LHv1FPd1Ec

Galaxy S4 softver

Samsung je stvarno unaprijedio i upakirao hrpu novog software-a u Galaxy S4. Kao prvo, radi na zadnjoj verziji Android OS-a Jelly Bean 4.2.2. TouchWiz je rafiniran i dodane su mu nove animacije. Možda to nije najbolja UI aplikacija za nadogradnju Android OS-a ali Samsung je nastavlja poboljšavati i većini korisnika bit će više nego dovoljna.

Fotoaparat Galaxy S4

Samsung već dugo ima odličan software za upotrebu kamere (da ne govorimo o jednako dobroj kvalitete slike) ali na novom Galaxy S4 poboljšanja su i više nego značajna. Prvo je poboljšano korisničko sučelje koje su posudili od Samsung Galaxy kamere. Pregledavanje slika je puno jednostavnije i dodali su niz filtera s kojima možete vaše fotografije pretvoriti u umjetničko djelo.

No, jedna od najboljih novih inovacija je dual-snimanje, gdje snimate s obje kamere istodobno, a kao rezultat dobijete video u stilu slika-u-slici. Postoji nekoliko opcija za drugu kameru – kao marka, podijeljeni zaslon, ili srce, itd. A možete i okrenuti prednju i stražnju kameru.

Postoji niz drugih novih značajki, uključujući mogućnost snimanja 8 sekundi zvuka sa slikom, ili “Dramske scene”, gdje kombiniramo više uzastopnih slika u jednu sliku. “Story album” grupira slike na temelju niza kriterija, uključujući geolokaciju.

Samsung Galaxy S4 spec

Samsung Galaxy S4 specifikacije

Samsung Air View i Air Gesture, Smart Pause i Smart Scroll

Samsung je pogodio sa uvođenjem “Air View” u Galaxy S4 mobitelu koji vam omogućuje da, kad držite prst iznad kartica (tabova) ili nečeg slićnog, dobijete pop-up preview. Na primjer ako imate više otvorenih kartica u pregledniku, možete prelaziti preko kartica i dobit ćete popup preview kartica, a zatim kliknete na onu gdje želite ići. Ili u Samsungovom e-mail pregledniku (nažalost ne i na Gmailu), možete položiti prst preko pojedinačnog e-mail da biste vidjeli preview. To je prilično brzo i vrlo je korisno, čak i više nego smo očekivali da bude.

Mašući svojom rukom preko telefona može izazvati pomicanje u pregledniku ili galeriji. Malo je “glupi” osjećaj i treba neko vrijeme da se usavršite u tome. To je također više posla nego jednostavno pomoću palca prelistavati stvari. Ali, hej, to je cool. Također možete odgovoriti na telefonske pozive s jednostavnim mahanjem ruke preko mobitela, Samsung predviđa da će se to najviše koristititi tijekom vožnje.

Smart Pause može prepoznati kada više ne gledate video i automatski ga pauzirati. Smart Scroll koristi pomicanje vašeg zgloba u kombinaciji s naučenim pogađanjem (što više koristite Smart Scroll to je pogađanje točnije)  gdje je vaš pogled usmjeren na mobitelu i prilagođava pomicanje u skladu s tim.

Samsungov S Health

Linija vodilja pri stvaranju Galaxy S4 bila je da se osjećate kao da Vam je Galaxsy S4 “životni pratilac”. Tako je Samsung ušao u područje zdravog življenja i tjelovježbe svojim S Health-om. U principu, uzeli su najbolje opcije iz aplikacija poput Endomondo ili Fitbit i ugradili ih u S Health. S Health može, u pozadini, pratiti vaše dnevne navike, aktivnosti, zajedno s lokalnim meteorološkim uvjetima, poput temperature i vlažnosti zraka,…

Samsung je također predstavio i tri gadgeta koji su dio S Health-a – Remen prsnog koša, zglobni remen, te uređaj za praćenje otkucaja srca. Svi se spajaju na telefon putem Bluetooth-a.

Ali to nije sve. U principu smo samo zagrebali ispod površine. Postoji još opcija s kojima bi se trabali zabaviti:

 • Group Play: mogućnost spajanja do osam Galaxy S4 putem NFC te razmjenu glazbe (zamislite 8 telefona na kojima svira ista pjesma) i fotografija, te drugih sadržaja.
 • Samsung Optical reader: skeniranje posjetnica i sl. Nije novost, ali je opcija ugrađena u telefon.
 • Samsung Adapt Display and Adapt Sound: Optimiziranje zvuka i zaslona u ovisnosti koju aplikaciju koristite.
 • Samsung WatchOn: Korištenje ugrađenog u IR porta koji pretvara Vaš telefon u daljinski upravljač TV-a.

Dakle, hardware je obnovljen, dizajn je uravnotežen, ali software je ono što stvarno izdvaja Samsung Galaxy S4 od konkurencije.Veliki broj novotarija je zapanjujući. I što je najvažnije poprilično su cool ali i korisne.

Još je prerano Galaxy S4 nazivati uspješnicom. No usporedivši ono što smo vidjeli danas, s onim što je Samsung najavljivao u svojim marketinškim kampanjama, s punim povjerenjem možemo potvrditi sljedeće: Samsung će ih prodati na milijune, jer je Galaxy S4 trenutno najbolji all-around smartphone koji novac može kupiti.

2 comments

 1. Fine way of explaining, and nice paragraph to take
  data on the topic of my presentation topic, which i am going to deliver
  in school.

 2. There are many to choose from, but the best business laptops are in a league of their own. Learning skill shot skills is the most important part of
  playing Ahri. If you find yourself getting nuked down by
  burst AP champions, get Maw of Malmortious.

  Feel free to surf to my homepage; Rp codes generator (http://www.decelect-forgos.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top