Najnovije vijesti

6 najvažnijih vijesti sa Google Nexus Eventa

480247-google-event

Na jučerašnjem Googleovom eventu na kojem je kompanija predstavila svoje nove proizvode nije bilo previše noviteta za sve one koji prate novosti iz svijeta Androida – najvažnije stvari su naveliko curile u javnost tjednima prije samog događaja. Međutim, mi ovdje nismo pisali o tome dok se sve novosti nisu sakupile i potvrdile na jednom mjestu. Bez previše eksperimentiranja s novitetima, kompanija nas je ipak počastila s puno dobrih vijesti. Pa, evo i presjeka:

Nexus 6P: Googleov ‘premium telefon’

nexus-6p-1

Kako je i očekivano, Nexus 6P, iz Huawei radione, ima nekoliko hardverskih poboljšanja. Izrađen od metala, debljina 6P modela iznosi 7.3mm, a najveći novitet je senzor za otisak prstiju naziva “Nexus imprint”. Puni se preko USB Type-C ulaza, čiji kablovi mogu biti malo nezgodni za nabaviti, međutim iz Googlea tvrde da se unatoč tome telefon puni duplo brže od npr. iPhonea 6S Plus. Prednja kamera ima 5MP, dok je glavna Sony Sensor od 12.3MP, što znači da može snimati 4K video, a ima i opciju slow motiona.

Nexus 5X: pristupačna alternativa

nexus-5x-pic

Nexus 5X nasljednik je Nexus 5-ice, koji je tiho povučen s tržišta ranije ove godine. U pitanju je nešto veći telefon, s 5.2-inčnim ekranom. Također ima senzor za otisak pristiju i koristi USB-C kablove za razliku od prethodnog micro USB-a. Kod ovog telefona Google najviše ističe kvalitetnu kameru, a cijena će mu biti nešto pristupačnija od premium 6P modela.

Android Marshmallow stiže idućeg tjedna

android-marshmellow

Najnovija verzija Androida, Android 6.0 Marshmallow, polako će, od idućeg tjedna, biti dostupan korisnicima. Osnovne značajke Marshmallowa su konzistentnije notifikacije, intuitivnije pretrage, poboljšanje trajanja baterije i pružanje nešto delikatnijie kontrole privatnosti.

Novi Chromecast, ista cijena

chromecast-1200

Chromecast, mali stick pomoću kojeg korisnici mogu stremati bilo koji sadržaj na TV, dobio je nova poboljšanja. Za početak, podržava 5GHz Wi-Fi, što ga čini znatno bržim. Stilski također izgleda drugačije: sada je to mali disk, s HDMI ručkicom koja sada može stajati i dalje od vašeg TV-a. Dolazi u 3 boje, crvenoj, žutoj i crnoj. Imat će i neke nove aplikacije, kao i Spotify za streaming (gdje je dostupan).

Chromecast Audio

 

chromecast-audioKako možete i pretpostaviti, ovaj uređaj možete povezati s vašim zvučnicima putem 3.5mm audio porta. Na taj način možete sebi puštati glazbu s Google Play Musica i kontrolirati je s telefona ili smartwatcha.

Pixel C: Tablet

google-pixel-c-1200

Google je jučer najavio i Pixel C – 10.2 inčni tablet s odvojivom tipkovnicom. Opremljen je Nvidia X1 procesorom i 3GB RAM-a. Posljednji uređaj s nazivom “pixel” bio je Googleov premium Chromebook laptop, međutim, ovaj će tablet raditi na Marshmallow Androidu 6.0. Sam tablet i tipkovnice prodavat će se zasebno.

Nadamo se da ste među navedenim pronašli i neke vama zanimljive novosti, iako nam još nije poznato kada že ovi proizvodi biti dostupni kod nas. Ako ste se baš zagrijali za nešto od navedenog, uvijek se možete predbilježiti za narudžbe preko njihovih stranica.
Sve u svemu, bio je ovo dobar dan za Google 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top