Najnovije vijesti

Age of Empires stigao na mobitele

age_of_empires

Age of Empires: Castle Siege

Microsoft je u suradnji sa Smoking Gun Interactive-om pripremio mobilnu inačicu nekad popularne strateške igre Age of Empires.

Sigurno se sjećate dana kada ste priželjkivali taj trenutak u kojem ćete napokon u LAN-u zaigrati Age of Empires. Onog preznojavanja jer niste sigurni da li je frendov komp dobro spojen ili navale adrenalina kada ste slali horde nesretnika na susjedovu bazu? Bila su to dobra vremena, zar ne? E, pa imamo odlične vijesti za vas, naime Microsoft je prije par dana objavio najnoviji Age of Empires za tablete i mobitele koji na sebi imaju Windows sustav.

No, prije nego što počnete skakutati od sreće, moramo napomenuti da se ne radi o Age of Empiresu na koji ste navikli. Age of Empires Castle Siege inspiriran je planetarno popularnim Clash of Clans-om, što na jeziku gejmera znači da u Castle Siege-u gradite svoju utvrdu, sakupljate resurse, napadate tuđe utvrde i napokon – branite svoju. Gradnju i napad vršite ručno izgradnjom obrambenih tornjeva, zidina i infrastrukture, te treniranjem gomile vojnika, a obrana je automatska. Dakle, nakon što vas netko napadne, možete samo pogledati izvješće i polako početi kovati svoju osvetu.

S obzirom da se radi o tipu naslova za koji svako malo morate provjeravati u kakvom vam je stanju dvorac, zanimljivo je da Microsoft ovu igru izdaje i na PC računalima. Kao i svaka ‘dobra’ besplatna igra i Castle Siege je prepun tajmera, ali ono što ga stavlja ispred mnogih suvremenika, jest prekrasna grafika. Horde vojnika koji nadiru prema šarenim utvrdama su poticaj, koji će svakog pravog ljubitelja strateških igara, natjerati da ju pokrene barem jednom. Uostalom, besplatna je. Ako vam i to nije dovoljno, pogledajte trailer. Brutalno.

Age of Empires: Castle Siege dostupan je za Windows smartphone i PC računala s Windowsima 7 ili 8, a možete ga downloadati ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top