Najnovije vijesti

Android napokon ima univerzalnu funkciju za bateriju

flashlight

Korištenje bljeskalice na mobitelu kao izvor svijetla je nešto što ljudi već godinama rade, ali metoda koja se koristi za aktiviranje vaše LED kamere kao baterije jako varira ovisno o tome koji smartphone koristite. Kako proizvođači počinju lansirati vlastite verzije Androida 5.0, postalo je jasno da će stvarno lociranje vaše baterije za redovitu uporabu i dalje biti igra pogađanja od uređaja do uređaja. Dok uvijek možete instalirati Android aplikaciju za bateriju po vašem izboru, blago je frustrirajuće vidjeti kako ova procedura može biti neočita, barem do sada.

Dobra vijest je da je Google implementirao rješenje, koje omogućava svim Android uređajima da na isti način pristupe bateriji. Manje dobra vijest je da to nije toliko tipka koliko je Google Now naredba.

googlenow-flashlight

Od puno stvari koje možete raditi s Google Now, kontroliranje hardvera je najvažnije. Nove hardver naredbe su veliki korak naprijed. Možete kontrolirati stvari poput Bluetootha, WiFi-a i LED bljeskalice s jednostavnim verbalnim naredbama. To znači da od bilo kuda možete brzo aktivirati bateriju, a s ”OK Google” naredbom kod većine mobitela trebate imati samo upaljen i otključan zaslon (i da, Moto X korisnici mogu koristiti te funkcije s ugašenim zaslonom).

slashlight-lollipop

Jedna stvar, koju će Lollipop korisnici zamijetiti o ovom novom alatu, je potreba da se baterija ugasi na isti način na koji se upalila. Iz bilo kojeg razloga, aktiviranje baterije putem Google Nowa uklanja naredbu baterija iz Quick Settingsa, ali samo dok je baterija upaljena. Jednom kada ju ponovno ugasite, naredba se vraća u Quick Settings kao da se ništa nije dogodilo. Čini se da se zasada to samo događa u Lollipop Quick Settingsu.

U globalu ovo je vrlo mala stvar, ali ipak znači da sada postoji jedna metoda pristupanja bateriji koja radi na svakom Android uređaju. Također nije ograničena na glas, iako teško da je pisanje ili prebacivanje na ”Baterija uključena” u Google Nowu praktičnije od aplikacije s velikom prijateljskom tipkom. Svejedno ta opcija postoji, što je dobro za svakoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top