Najnovije vijesti

Android Wear smartwatch-evi

Moto 360

moto-360

Moto 360 je očito dizajniran s razlogom, nije samo display na vašoj ruci. To je Android Wear smartwatch koji izgleda kao sat, a ne samo gadget. Sat je u stvari okrugao, a display ima malu crnu crtu na dnu – dom senzora ambijentalnog svjetla. To vas jednostavno smeta ili ne smeta. Ali ima nešto u tom okruglom dizajnu i ne možemo zanijekati da je bežično Qi punjenje, koje Moto 360 koristi, najbolji način punjenja smartwatch-a koji smo do sada vidjeli. A nedavnim update-om softvera je i trajanje baterije uvelike poboljšano. Dodajte mogućnost prilagodbe lica Motorolinog sata i 360 stvarno nije baš težak odabir. No, Moto 360 postaje još bolji. Koliko god bile dobre Horween-ove kožne trake i dalje čekamo dolazak službenih čeličnih narukvica, a u nadolazećim mjesecima očekujemo još neke velike softverske update-e.

LG G Watch

lg-g-watch

Iako LG G Watch možda ne izgleda tako uzbudljivo, ima svojih prednosti. Prva, vrlo ga je jednostavno napuniti. LG koristi mali stalak za punjenje, koji je samo malo veći od samog sata. Magnetski je, pa sat (obično) ostane na mjestu. Sve što trebate napraviti je pravilno poredati kontakte za punjenje i utaknuti stvarčicu u mikroUSB kabel. Vrlo jednostavno, a budući da ćete ga puniti jednom dnevno, to vam puno znači. Druga je korištenje prilagodljivih remena i način na koji pristaju uz tijelo. Zato što je G Watch više generičkog dizajna, prilagodljivi remeni bolje pristaju i izgledaju i malo se lakše stavljaju. Iako ih vjerojatno nećete prečesto mijenjati, dobro je znati da to možete jednostavno napraviti.

Samsung Gear Live

Samsung Gear Live

Ako tražite elegantniji smartwatch, Samsung Gear Live je za vas. Dok je lice sata ravno, tijelo je malo više zakrivljeno nego na LG G Watch-u, zbog čega prilagodljivi remeni ne pristaju tako dobro (i iako je to više subjektivno, neki od nas nisu veliki ljubitelji kopče na Samsungovom remenu). Samsungov sat uključuje uređaj za praćenje otkucaja srca i iako je to zabavna značajka za imati, nije neophodna. Međutim, čudno je to što Gear Live ima neke duple aplikacije. Pa tako postoje dvije aplikacije za praćenje otkucaja srca – jedna Google-ova, a druga Samsungova. A isto vrijedi i za štopericu.
Samsungov stalak za punjenje je nezgrapan, a više od nekoliko korisnika imalo je problema s lomljenjem. To je nešto čega morate biti svjesni, jer ćete ga puniti svaki dan. Što će Samsung napraviti po tom pitanju, tek ćemo vidjeti. Da li je Samsung Gear Live loš odabir? Ne, samo ima nekoliko manjih smetnji kojih trebate biti svjesni, a većina ih je u tom punjaču.

Što nam tek dolazi …

LG G Watch R

lg_g_watch_r

Prvi na redu je LG G Watch R, koji bi trebao izaći krajem godine. Za razliku od Moto 360 koristi cijelo lice sata kao display, nema crnih crta i zapravo je prilično primamljiv smartwatch, ako ne želite nešto toliko futurističkog izgleda kao što je Moto 360. LG G Watch R također koristi isti plastični OLED display kao i LG G Flex, pa se možemo poigrati s tom novom tehnologijom.

ASUS Zenwatch

zenwatch

Onda nam dolazi ASUS Zenwatch, koji bi također trebao izaći krajem godine. Zenwatch ima prilično dobru ravnotežu između cijene, hardvera i dizajna. Ima AMOLED display koji izgleda prilično dobro, posebno s crnim licem sata. Posvetilo se malo pozornosti dizajnu sa zakrivljenim staklom i stvarno lijepim kožnim remenom svijetlo smeđe boje, koji čak nije osobito debeo. Definitivno ga možete nositi s odijelom i izgledati elegantno.

Sony Smartwatch 3

Sony Smartwatch 3

Smartwatch 3 je treći Sony-ev Android Wear smartwatch, koji se dizajnom dosta razlikuje od svih ostalih satova. Mogao bi biti san za fitness fanatike. Modul zaslona iskače iz gumenog remena, a s ugrađenim spremnikom za GPS i glazbu, trebao bi biti sposoban za odlazak na trčanje bez mobitela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top