Najnovije vijesti

Aplikacije za kameru koje će vaše fotografije učiniti još boljima

vsco-cam resize

Mobiteli su odavno postali naši najbolji prijatelji, pomalo smo izgubljeni bez njih, a fotkanje u svakom trenutku neizostavni je dio naše svakodnevnice. Zbog toga nam je važno izvući iz svih tih foto-trenutaka što više možemo, a tu na scenu nastupaju mnogobrojne aplikacije za kameru koje će naše najbolje foto trenutke učiniti još boljima.
Evo našeg izbora:

1. VSCO Cam
Ovo je vjerojatno najviše user-friendly aplikacija za kameru. Usprkos minimalističkom layoutu i činjenice da je ponekad potrebno malo više vremena da skužite u kojem ste meniju, ipak je i pored toga jedna od najboljih aplikacija zahvaljujući velikoj količini i kvaliteti podešavanja vaših fotografija. VSCO Cam kombinira kameru s uređivanjem i shareanjem fotki, slično instagramu, samo što je to iskustvo daleko moćnije. Iako nema opciju “uljepšavanja” jednim klikom, nadomješćuje to s opcijama podešavanja temperature, nijansi, kontrasta i oštrine.

2. A Better Camera
Kako i samo ime kaže, A Better Camera je upravo to – aplikacija za superiorniju kameru od one na vašem mobitelu. Ova aplikacija možda nema dosta opcija, ali izdvajamo “best shot” opciju koja sukcesivno pravi nekoliko fotografija, a potom za vas odabira najoštriju, najimpresivniju. Jednostavna ideja koja odlično funkcionira, a sama aplikacija nudi fotografije visoke kvalitete.

3. Camera360 Ultimate
Ovo je među popularnijim aplikacijama na Google Play Storeu, jer nudi jednostavnost s mnogobrojnim mogućnostima. Primjerice, možete unaprijed postaviti filter za vašu fotku, pa tako ne morate kasnije dodavati razne filter efekte. Jednostavna je za korištenje, a najvažnije opcije nudi na jednom zaslonu pa tako možete napraviti puno prilagodbi odjednom. Većina aplikacija nema ovu mogućnost, a zapravo je dosta korisno kada vam se sve najvažnije opcije nalaze na jednom mjestu.

4. Manual Camera
Iskusniji će fotografi možda više cijeniti upravo ovu aplikaciju, s opcijom mnogobrojnih detaljnih podešavanja koje druge aplikacije nemaju. Brzina blende, fokus, white balance, ekspozicija – imate pod kontrolom svaki detalj vaše fotografije. Manual Camera također nudi opciju čuvanja fotke u RAW formatu što vam kasnije daje potpuno nove mogućnosti za daljnju obradu. Ukoliko doživljavate fotografiju ozbiljno, ali se i dalje ne želite odvajati od svog smartphonea, ovo je idealna aplikacija za vas.

5. Pixr Express – Effect Express
Ovo je zapravo aplikacija za obradu fotografija, pa je potrebno paralelno s njom koristiti i neku od aplikacija za kameru. Ali zato nijedna druga aplikacija ne nudi ovoliko opcija za editiranje vaših fotografija! Među brojnim opcijama, ima i automatiziranu korekciju slike te podešavanja koja graniče s naprednim korištenjem photoshopa.

Ovo su naši prijedlozi za što zabavnije iskustvo kombiniranja fotografije i smartphonea, a na vama je da odaberete onu aplikaciju koja najviše odgovara vašim potrebama i tako uljepšate svaki zaustavljeni trenutak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top