Najnovije vijesti

Apple lansirao aplikaciju za Android, khm

android-vs-ios

Apple je prije neki dan lansirao svoju prvu aplikaciju za Android koja je dostupna na Google Play Store-u.Ova besplatna aplikacija jednostavnog naziva “Move to iOS” napravljena je tako da pomogne korisnicima da svoje podatke s Android uređaja prebace na iPhone što je zapravo Appleov pokušaj da pridobije što više novih korisnika.
Jednom kada instalirate ovu aplikaciju, možete je iskoristiti za bežično prebacivanje fotografija, videa, kontakata, poruka i ostalih podataka s Androida na iPhone ili iPad.
U samo par dana, aplikacija ima korisnički rejting od 1.8 zvjezdica (od mogućih 5) i hrpu urnebesnih komentara. Kako mi u našem timu ne planiramo prelazak na iOS, nismo sigurni da li je aplikacija zaista toliko nekvalitetna ili su korisnici Androida odlučili izraziti svoje nezadovoljstvo samom činjenicom da se Appleova aplikacija našla na Google Play Storeu.
Međutim, sve ovo svakako pokazuje kako je Apple ušao u sve agresivniju borbu za novim iOS korisnicima, iako, kako se ispostavlja prema nekim navodima, Apple nije kreirao ovu aplikaciju, već je samo licencirao. Ono što bi potencijalne korisnike moglo zainteresirati jest Apple Music aplikacija, ali na to će se sigurno čekati još neko vrijeme.

unnamed
Da bi cijela priča bila još zanimljivija, nekoliko Android developera osmislili su također novu aplikaciju “Stick with Android”. Što točno radi ta aplikacija? Zapravo ništa. Ova aplikacija ima gumb na zelenom zaslonu na kojem piše “Kliknite ovdje da bi ste ostali na Androidu”. Kada kliknete, aplikacija pokreće poruku sa sadržajem: “Čestitamo, uspjeli ste!”.
Zabava s ovom totalno beskorisnom aplikacijom ne završava tu, jer je u kratkom roku uspjela prikupiti preko 8,500 “five star” rejtinga i samo cca 100-ak “one star” rejtinga od strane korisnika. Nepotrebno je i govoriti da je ovo jedna od najbolje ocjenjenih aplikacija na Google Play Storeu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top