Najnovije vijesti

Aurebesh došao u Google Prevoditelj

Google-ova zaigrana strana svijetu je već dobro poznata. Najnovija fora – i za neke možda najveća – je dodavanje jezika iz Ratova zvijezda u Google Prevoditelj. Da, dobro ste čuli, Aurebesh je sada službeno priznata opcija:

スクリーンショット-134-840x473

Taj set slova radi poput standardnog 1:1 koda, gdje svako slovo naše abecede ima vlastiti jedinstveni simbol u Aurebeshu. Postoje i simboli za osnovne interpunkcijske znakove, te brojevi od 0 do 9.

Kako biste koristili opciju novog jezika, jednostavno otvorite Google Prevoditelj i odaberite ga u padajućem izborniku. No, čini se da to nije dostupno na Google Prevoditelj aplikaciji za Android uređaje.

Update je dio većeg promotivnog plana koji je Google otkrio s Ratovima zvijezda: prošlog tjedna pretraživački div je omogućio korisnicima da odaberu prema kojoj strani Sile osjećaju afinitet i gledaju kako se aplikacije i stranice povezane s Google-om mijenjaju shodno tome.

star-wars-840x539

Pretpostavlja se da će novi jezik biti uklonjen kada se 8. veljače završi promocija, tako da je sada najbolje vrijeme za slanje i zabavljanje vaših prijatelja ”nepoznatim” jezikom. Ono što će pročitati kada ga doslovno stave u Google Prevoditelj i saznaju što znači, bit će dobro iznenađenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top