Najnovije vijesti

Brzi pogled na brze punjače

Jedna od naših omiljenih značajki s kraja 2014. godine je zasigurno brzo punjenje. Pojednostavljena verzija je da QualComm ima novi standard – službeno nazvan Quick Charge 2.0, ali proizvođači mobitela mu vole davati svoja imena – kojim može više i brže ”nahraniti” vaš mobitel, za brzo podizanje energije. Zatim uspori punjenje kako bi završio posao. To početno podizanje dolazi s nusproduktom topline – i to je isto nešto čega želite manje kada je u pitanju učinkovitost smartphone-a i dugovječnost same baterije.

quick-charge-2

Ali za nas krajnje korisnike to zapravo znači vraćanje naših Android uređaja natrag u igru brže nego ikad. I jednom kada ga počnete koristiti, više nećete htjeti koristiti nešto drugo.

No, postoji još jedna loša strana. Punjači koji koriste ovu tehnologiju trebaju nešto maleno dodatno što se uključuje u zid, a za to nešto maleno dodatno se ispostavilo da nije baš tako maleno kao što smo navikli.

Brzi punjači od proizvođača

U SAD-u trenutno su dostupna tri brza punjača – HTC-ov, Motorolin i Samsungov. Svaki je drugačijeg oblika i veličine (iako su Samsungov i HTC-ov prilično blizu).
Prilično vam je svejedno kada ih koristite u kućnom ili poslovnom okruženju, ali kada putujete zasigurno biste preferirali jednog od manjih (tu smo podijeljeni između Samsungovog i HTC-ovog). Evo kako sva tri izgledaju.

quick-charge-3

Gdje kupiti brze punjače

Novi mobiteli koji su QC2.0-omogućeni mogu, ali i ne moraju doći s brzim punjačem u kutiji. Evo gdje možete kupiti službene brze punjače od Samsunga, HTC-a i Motorole:

Samsung 2A Fast Charger
HTC Rapid Charger 2.0
Motorola Turbo Charger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top