F-Droid | Android Mobiteli Gadgeti Aplikacije Igre Recenzije
Najnovije vijesti

F-Droid

F-Droid

F-Droid je trgovina s aplikacijama, a da biste ju koristili morate isključiti tvorničke sigurnosne postavke kako bi svom Android uređaju dopustili da instalira aplikacije koje su van Google Play-a. Ako to ne želite učiniti jer se ne osjećate sigurno, u potpunosti vas razumijemo.

F-Droid je mjesto gdje možete skidati FOSS (Free Open Source Software) aplikacije koje koriste razne potpuno otvorene licence. Osim što možete pronaći mnoštvo aplikacija, koje iz raznih razloga nisu dostupne u Google Play-u – Google postavlja pravila za aplikacije koje se nalaze u njegovoj trgovini – također možete naći i izvorne kodove za sve što vam je na raspolaganju. To je odličan način da naučite kako se nešto radi ili kako unaprijediti nešto što je već napravljeno.

Zanimljivo je i da vam za korištenje F-Droida ne treba nikakva vrsta računa, te da su oni neprofitna organizacija posvećena unaprjeđivanju FOSS-a. Iako kreiraju aplikacije u svom spremištu od izvora, nisu odgovorni za sadržaj, stoga ukoliko se upustite u skidanje aplikacija pripazite što skidate. Sve u svemu F-Droid je dobar i jednostavan način korištenja Androida otvorenog koda sa softverom otvorenog koda.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: F-Droid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top