Najnovije vijesti

Gmail aplikacija: cool trikovi koje morate isprobati

Mobile_lifestyle_5

Email je istovremeno i blagoslov i prokletstvo svih poslovnih korisnika, čak i kad imate dovoljno napredan uređaj za hendlanje svih mail računa. Gmail je svakako među lakšim email servisima, i velika većina nas ga koristi, ali ovi mali trikovi će vam još više olakšati korištenje Gmail aplikacije za Android.
Prije svega, pobrinite se da imate apdejtanu verziju aplikacije tako što ćete na Play Storeu provjeriti da li je bilo skorijih apdejtova.

Spojite sve inboxe
Posljednja verzija Gmaila za Androide uključuje i korisni unificirani pregled inboxa, putem kojeg možete provjeriti mailove sa svih Gmail računa koje imate. Primjerice, ukoliko je vaš poslovni email hosting preko Googla, a koristite Gmail i privatno, sada ćete moći pristupiti tim mailovima na jednom mjestu.

androidpit-gmail-all-inboxes-w628
Da biste iskoristili ovu prednost, u drop meniju s lijeve strane dodajte novi račun tako što ćete unijeti podatke za logiranje i pojavit će se opcija All Inboxes s lijeve strane. Jednom kada to napravite, Google vam ipak i dalje dozvoljava i zaseban pristup različitim inboxima, pa sami najbolje možete procijeniti koja vam opcija više odgovara.

Poduzmite brze korake
Gdje god pogledate, vaša Gmail aplikacija nudi brze i efikasne načine da se lakše izborite s radom na email računu. Pokušajte povući mailove u lijevo ili desno da biste ih arhivirali ili kliknite na profilnu sliku (ili slovo ako nema slike) da bi ste selektirali nekoliko mailova odjednom. Kada selektirate mailove na ovaj način, na vrhu se ekrana pojavljuju brojne mogućnosti: arhiviranje, brisanje, obilježavanje pročitano/nepročitano, itd. Drugim opcijama možete pristupiti putem “More menu” (tri vertikalne točke). Za ‘reply’ i ‘reply all’ uđite u željeni mail i odaberite akciju na desnoj strani.

Rješite problem sinkronizacije
Nećete dogurati daleko u vašem inboxu ukoliko vam se mailovi ne sinkroniziraju ispravno. Ako odete na Settingse pa na Accounts, možete vidjeti koji su vam mail računi povezani s uređajem, a klikom na željeni account se možete pobrinuti da je sinkronizacija omogućena.

Pretražujte pametnije

androidpit-gmail-search-w628
Pretraga unutar aplikacije djeluje jednostavno, ali je možete još bolje iskoristiti: pokušajte utipkati “older_than:1y” or “older_than:1d” kako bi ste pronašli starije poruke u zadanim vremenskim okvirima. Dalje, “is:important” vam može prikazati sve poruke označene kao važne, dok vam “is:starred” dopušta brzi pregled mailova koje ste označili zvjezdicom.

Utišajte konverzacije

androidpit-gmail-mute-w628
Kada ste na putu ili u pokretu, želite se osigurati da vam se pojavljuju samo najvažnije poruke u Gmail inboxu. Gmail aplikacija srećom također uključuje opciju “Mute”: sve nove poruke u konverzacijama koje su utišane direktno se arhiviraju tako da ih ne vidite odmah, a ostaju obilježene kao nepročitane, pa ih zasigurno nećete propustiti. Ovo također možete podesiti preko “More menu”, gdje birate opciju “Mute”.

Istrenirajte Gmail da vam sortira mailove

AndroidPIT-Gmail-mark-not-spam-w782
Gmail ima više različitih inboxa da bi vam olakšao život: Priority inbox, Inbox, Spam…itd. Ipak, često se događa da nebitni ili spam mailovi završe u Priority inboxu i obratno. Srećom, ovo je stvar smao dobrog treninga, jer je Gmail tu da vam udovolji, samo morate biti malo strogi prema njemu. Ukoliko vam neki mail završi u pogrešnom inboxu, odite na Settings i označite ga kao “važno” ili “nevažno”, ovisno o tome kakav je mail završio gdje. Isto važi i za slaganje mailova po folderima. Gmail će na taj način naučiti gdje pripada koji mail.

Nadamo se da smo vam ovim savjetima bar malo olakšali i ubrzali hendlanje Gmail računa na vašem Android uređaju, a na vama je da ih isprobate i krenete naprijed u nove pobjede 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top