Najnovije vijesti

Google kalendar postaje još bolji

 

04_tablet (1)Google je jučer najavio da će unutar Google kalendara uskoro biti dostupna mogućnost sinkroniziranja informacija iz Gmaila, poput letova, hotelskih rezervacija, ulaznica za događaje, i to automatski.

Na taj način će se de facto automatski ažurirati informacije koje čuvate na vašem Gmail računu s podsjetnikom koji koristite preko Google kalendara. Primjerice, ako kupujete elektronsku avio kartu, rentate automobil, kupite ulaznice za koncert ili kazalište, sve će se to automatski prikazati na vašem kalendaru ukoliko su dostupne precizne informacije o datumu i vremenu tih događaja.

Ova opcija će se uključiti samostalno, ali ukoliko to želite, možete je i isključiti preko podešavanja na Gmail računu. S jedne strane, ova vrsta sinkronizacije je dosta korisna, ali može postati i iritantna ukoliko nemate precizne informacije pa kalendar počne bilježiti pogrešne stavke. Stavke iz kalendara možete i obrisati i nakon što su automatski dodane.

Činjenica je da Google nudi sve više korisnih i kompletnih usluga (mail, kalendar, Google now) koje vam mogu olakšati život i postati saveznik u organiziranju poslovnih zadataka, ali i slobodnog vremena. Pitanje je koliko ste informacija spremni prepustiti ovom tehnološkom gigantu. Ako nas pitate, mi smo uvijek za to da naše telefone i gadgete iskoristimo na najbolji mogući način, jer, na koncu, zato ih i imamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top