Najnovije vijesti

IFA 2015 – najvažnije vijesti s najvećeg europskog sajma elektronike

android-ifa-2015-nouveautes-annonces-image-00-w782

Prošlog tjedna završen je najveći europski sajam elektronike, IFA 2015. Već smo vam prenijeli novosti iz Alcatela i Huaweija, a s obzirom da se tamo zbilja puno toga događalo, u ovom ćemo tekstu napraviti presjek najvažnijih novosti/zanimljivosti.

Sony

sony-z5-familytn.pngNajveće vijesti već prvog dana sajma stigle su iz Sonyja, s najavom novih modela Xperia Z5, Xperia Z5 Compact i Xperia Z5 Premium. Dugo se već šuškalo o dolasku ovih modela, a sada su konačno predstavljeni široj javnosti i potencijalnim korisnicima. Xperia Z5 zapravo je poboljšana verzija Xperije Z3+, pa su bolja kamera i skener za otisak prstiju možda nedovoljne novosti da bi ste se odlučili za najnoviji i samim tim skuplji model. Xperia Z5 Compact možda nije dovoljno atraktivnog vanjskog dizajna, ali nikako ga ne treba uspoređivati s drugim mobitelima iz mini serija. Ovaj model ima isti CPU, GPU, kameru i audio specifikacije kao Premium model Z5 serije, s tim da je ekran manji. Xperia Z5 Premium prvi je smartphone s ekranom rezolucije 4K Ultra-HD. U praksi to znači monstruozno velika gustoća piksela od 807 ppi. Iz Sonyja također navode da baterije Z5 serije, uz sve nove i poboljšane specifikacije traju i po dva dana, što je prilično samouvjerena tvrdnja. Da li je Sony rješio jedan od najvećih problema tržišta smartphonea, uskoro će potvrditi korisnici, najvažniji recenzenti.

Huawei

huawei-watch-stainless-steel-black-silver-smartwatch1Huawei je pored najnovijeg modela smartphonea Mate S predstavio i Android Wear Smartwatch, sasvim lijepog dizajna, a koji je pored Motorole (Moto 360), Samsunga (S Gear S2) i Asusa ostao nekako zapostavljen. Izvrsnih je proporcija i trenutno je vjerojatno najljepši smartwatch na tržištu. Također je među prvim satovima koji su kompatibilni i sa Android uređajima i sa iOS uređajima.

LG Watch Urbane Luxe

LG_WATCH_URBANE3-1280x914 LG je predstavio svoj novi smartwatch, LG Watch Urbane Luxe. Dijelom se sastoji od prave krokodilske kože, a dijelom od 23-karatnog zlata. Ovo je premium verzija Watch Urbanea, izrađen je u limitiranoj seriji (samo 500 komada), a dostupan je od 10.mjeseca ove godine. Cijena je također premium, pa tko voli nek izvoli.

Samsung Gear S2

SGear2Samsung je nedavno predstavio svoj smartwatch sa zakrivljenim linijama, Gear S2, koji će biti dostupan u tri varijante: Bluetooth verzija, 3G verzija i Classic verzija. Mogućnost upućivanja i primanje poziva, pristup internetu i primati notifikacije bez smartphonea, bilo putem 3G ili Wi-Fija  vrlo je primamljivo. Za razliku od izvornog Geara, S2 izgleda kao da su sve te mogućnosti još uvjerljivije, pogotovo uz bežično punjenje. Možda smo i svjedoci sazrijevanja ovih gadgeta i pretvaranja u nešto što ljudi zaista žele nositi.

O ostalim gadgetima, tabletima i telefonima svakako ćemo pisati kako budu dolazili na naše ili svjetsko tržište, a ako je vjerovati novitetima na sajmu, imat ćemo i dosta materijala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top