Najnovije vijesti

Još pokoja aplikacija za fotografiranje na Androidu

Najbolja kamera je ona koju imate sa sobom, a za većinu nas to znači da je naš go-to gadget za fotografiranje naš smartphone. No, odabrati mobitel s odličnom kamerom je samo dio jednadžbe. Aplikacije koje koristite s njim su jednako bitne.

1. Google Camera

1google-camera

Google-ova vlastita aplikacija za kameru, predinstalirana na Nexus mobitelima i tabletima, je prilično osnovna. Ali ima par stvari koje možda ne biste našli u vašoj ugrađenoj aplikaciji za kameru. Photo Sphere vam omogućava stvaranje slika od 360 stupanjeva koje možete istraživati, baš kao Street View u Google Maps-ima, i možete ih pogledati putem aplikacije Google Photos, Google+ ili ih podijeliti sa svijetom preko Google Mapsa na webu.

Google-ov divan panoramski način snimanja koristi sličnu tehnologiju kako bi zajedno povezao kontinuirani niz slika u jednu ekstra široku panoramsku snimku. I zapravo to bolje napravi od nekih proizvođačkih ugrađenih kamera koje se nude. Na kraju tu je Lens Blur način, koji vam omogućava da artistički defokusirate pozadinu kada snimate slike objekata u krupnom planu, dajući vašim slikama efekt nalik DSLR-u – nije savršeno za svaku sliku, ali impresivno u pravoj situaciji.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Google Camera

2. Google Photos

2google-photos

Možda prije svega smatrate Google+ društvenom mrežom, međutim s njim u paketu je aplikacija Photos s mnoštvom korisnih svojstava koja vam pomažu da izvučete maksimum iz vaših slika. Možete automatski backupati vaše slike i video zapise u Google-ov cloud, čineći ih dostupnima na svakom Android uređaju koji posjedujete i pogledati sažetak svakog dana, tako da ne trebate vrtjeti kroz sve vaše slike da pronađete najbolje.

Jedno od najboljih svojstava Google Photosa je Auto Awesome, koji ste možda vidjeli u Google+ na webu. Uzmite gomilu slika i on će vam periodično ”pokloniti” njihove uvećane verzije da sjede pored originala u vašim kolekcijama. Uzmite seriju slika iz različitih perspektiva i možda ćete završiti s auto-generiranom panoramom baziranoj na tim slika. Auto Awesome svojstvo vam također omogućava da stvorite HTC Zoe-style video sažetke na temelju serija slika i video zapisa. A ako idete na odmor, Photos može sortirati vaše slike i video zapise u vaš dnevnik putovanja, idealan za dijeljenje na Google+.

Photos čak uključuje neke Snapseedove sposobnosti uređivanja i filtriranja slika kroz svoju ”uredi” tipku, što je korisno ako želite samo ugoditi vaše snimke ili dodati filtere bez skidanja zasebne aplikacije.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Google Photos (u paketu s Google+)

3. Instagram

3instagram

Instagram je izvorna filtrirana aplikacija za dijeljenje slika, sada u vlasništvu Facebooka i gotovo sinonim za smartphone fotografiju. Android verzija aplikacije je daleko dogurala proteklih mjeseci, olakšavajući način poboljšavanja izgleda vaših slika. Stalno dodaju nove filtere, i većinom rade dobar posao dajući slikama karakter bez da ih pregaze. Od tamo, dijelite slike na vaš timeline ili direktno određenim ljudima. Naravno, postoji integracija s Facebookom, Twitterom, tumblrom, Flickrom i Foursquare-om, a s Photo Map svojstvom možete pratiti vaša top foto mjesta.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Instagram

4. VSCO Cam

4vsco

Popularna na iOS-u prije nego što je došla na Android prošle godine, VSCO Cam želi postati vaš sve na jednom mjestu dućan za fotografiju i uređivanje slika na vašem Android uređaju. VSCO vam omogućava snimanje slika, njihovo ugađanje i podešavanje onako kako želite, te sinkroniziranje diljem uređaja i dijeljenje sa svijetom. Možete čak i otkriti najbolju originalnu fotografiju od drugih VSCO korisnika putem Grid svojstva.

Poput ostatka VSCO-a, ugrađena aplikacija za kameru je relativno jednostavna s osnovnim kontrolama. Kada dođe vrijeme da poboljšate vašu sliku, aplikacija donosi asortiman filtera, zajedno s opcijom da ih kupite još više putem kupnje unutar aplikacije. To je uz uobičajenu kombinaciju brojčanika za prilagođavanje svjetlosti, kontrasta, zasićenja i drugih mogućnosti. Nedavni update dodao je aplikaciji i kopiraj/zalijepi seriju uređivanja fotografija. S jakim fokusom na dizajn, VSCO-vo minimalističko korisničko sučelje je užitak za korištenje.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija VSCO Cam

5. Camera 2

5camera2

Camera 2 se razlikuje od mnogih ugrađenih aplikacija za kameru time da vam daje live pregled filtera i efekata primijenjenih na vašim snimkama u stvarnom vremenu. Neke su artističke, druge štreberske, ali sve donose nešto jedinstveno. Istovremeno, možete prilagođavati razine svjetlosti, kontrasta i zasićenosti i vidjeti ih također reflektirane u live pregledu. A ako ste već snimili slike koristeći drugu aplikaciju, možete ih unijeti u Camera 2 aplikaciju i igrati se s njenim raznim filterima i postavkama.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Camera 2

6. Camera Zoom FX

6zoomfx

Camera Zoom FX je sva u finoj kontroli slika koje snimate s vašim mobitelom. Postoji tona postavki i opcija s kojima možete raditi – uključujući stabilizaciju softvera, način snimanja aktiviran glasom, HDR i kolaž način, koji za vas može umjetnički aranžirati seriju snimki. Aplikacija nudi i hrpu overlayeva da vam pomognu snimiti stabilne, dobro sastavljene slike, uključujući indikator horizonta, koji koristi ugrađene senzore na vašem mobitelu. To je dodatak uz postavke rezolucije i omjera slike, asortimana načina fokusiranja i opcije balansa bijele boje.

Ako je aplikacija za kameru koju ste dobili s vašim mobitelom malo škrta sa svojstvima, Camera Zoom FX trebala bi biti u mogućnosti donijeti dodatnu kontrolu za kojom žudite, pomažući vam pritom da snimate odlične slike. Uz ”premium” verziju aplikacije po cijeni od 2,99$, dostupna je i limitirana besplatna verzija.

Besplatnu aplikaciju skinite ovdje: Android Aplikacija Camera Zoom FX
Premium aplikaciju skinite ovdje: Android Aplikacija Camera Zoom FX

7. Snapseed

7snapseed

Google-ov Snapseed je jedna od najpristupačnijih Android aplikacija za uređivanje slika, sa širokim rasponom svojstava podjednakim za iskusne korisnike i pridošlice. Na svojoj najosnovnijoj razini, Snapseed vam omogućava da okomito vrtite kroz opcije poboljšanja slika i onda vodoravno povučete kako biste kontrolirali jačinu efekta.

Raspon svojstava je prilično raznolik: sve od osnovnog automatskog poboljšanja boje i kontrasta do izrezivanja i izoštravanja, te selektivnog podešavanja boje unutar određenog radijusa. I naravno ne bi to bila aplikacija za uređivanje slika bez obaveznih filtera i okvira. Ako ste u potrazi za aplikacijom za uređivanje slika koja je moćna ali jednostavna za korištenja, Snapseed u tome postiže dobru ravnotežu.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Snapseed

8. Pixlr

8pixlr

Pixlr, od Autodeska, je još jedna moćna Android aplikacija za uređivanje slika. Osim punog i vrlo sposobnog paketa opcija za prilagođavanje slika, Pixlr vam omogućava da dodate raspon artističkih efekata, rubova, tekst pa čak i naljepnice na vaše slike. Kao Snapseed i druge aplikacije i Pixlr možete koristiti da od dobrih slika napravite još bolje.

Aplikaciju besplatno skinite ovdje: Android Aplikacija Pixlr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top