Najnovije vijesti

Koliko tipični mobilni gamer dnevno provodi vremena igrajući igrice?

bannersaga-shieldtablet-her

Nova anketa, koju je provela NPD Group, kaže da se mobilni gameri prosječno igraju preko dva sata dnevno na svojim Android uređajima. Anketa provedena krajem 2014. godine, ukazuje na porast od 57% prosječnog vremena igranja za mobilne gamere, u usporedbi sa samo 80 minuta dnevno u 2012. godini.

NPD-ov izvještaj temelji se na online anketi provedenoj na 5,566 pojedinaca u dobi od 2 godine i više. Izvještaj navodi:

Djeca u dobi od 2 do 12 godina provode najviše vremena na svom Android uređaju igrajući igrice u odnosu na druge aktivnosti. Ova dobna skupina također igra više igrica (u prosjeku njih 5), kao i više plaćenih igrica (u prosjeku njih 3). Prosječna količina novca, koju je ova dobna skupina potrošila u posljednjih 30 dana na nove igrice i kupnje unutar igara, također je jedna od najvećih, ispred njih su samo mobilni gameri u dobi od 25 do 44 godine.

Prema anketi, tableti su mobilni uređaji koji se najviše koriste za igrice. Tablet gameri su također skloniji plaćanju igrica i prosječno troše više novaca nego smartphone gameri. Međutim, samo jedan od pet anketiranih igrača igra igrice isključivo na smartphone-ima i tabletima; ostali igraju igrice i na drugim uređajima i platformama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top