Najnovije vijesti

Password menadžeri za Android

S ovim odličnim opcijama nemate razloga biti nesigurni u vaše passworde

Broj online računa koje imamo danas je zapanjujuć i teško je održati njihovu sigurnost. Umjesto da posvuda imate podsjetnike, postoji nekoliko odličnih Android aplikacija i usluga za održavanje vaših passworda sigurnim i privatnim. U nastavku slijedi popis password menadžera za Android uređaje.

1Password

1Password

1Password

Nakon redizajna sredinom 2014. godine, 1Password se vratio na Android uređaje kao password menadžer koji dobro izgleda i radi. 1Password štiti vaše prijave, passworde, podatke o uplatama, sigurnosne bilješke i podatke s industrijski standardnim AES-256 bitnim šifriranjem. Sinkronizira se sa svim vašim uređajima preko vašeg vlastitog Dropbox računa ili se pohranjuje na mobitel za sinkronizaciju s bilo kojom drugom aplikacijom, ako to želite.

Integrirani preglednik omogućava vam da posjetite web stranice i automatski unos podataka ili možete ručno kopirati i zalijepiti podatke iz aplikacije u bilo koju drugu aplikaciju ili web stranicu. Budući da se sinkronizira preko vašeg vlastitog računa, vi kontrolirate svoje podatke, što znači da nema ponovne pretplate za korištenje 1Password-a. Možete jednokratno platiti 7.99$ kupnjom unutar aplikacije (nakon 30 dana besplatne probe) da otključate premium značajke, koje vam omogućavaju bolje uređivanje i kreiranje passworda, ali nisu neophodne za daljni rad aplikacije.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija 1Password (besplatno, 7.99$ za premium)

LastPass

Lastpass

LastPass

LastPass je jedan od dugogodišnjih predvodnika u password menadžmentu i njegova Android aplikacija nudi sve što biste željeli. Dobite sigurnu pohranu svih vaših podataka (uključujući slike i audio zapise), password generator, sinkronizaciju uređaja, integrirani preglednik s podrškom za automatski unos podataka i značajku za automatski unos podataka za Chrome preglednik. Za dodatnu sigurnost, LastPass podržava i Galaxy S5 skener otiska prsta za provjeru autentičnosti.

S LastPass-om dobite dva tjedna besplatne probe, a nakon toga plaćate mjesečno 1$ (nema godišnjeg popusta). To je prilično jeftino, ali i dalje nema načina da samo izravno platite i imate dostupne sve njegove značajke. Srećom dva tjedna korištenja su dovoljna da vidite da li je to aplikacija za vas.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija LastPass (besplatno, 1$ mjesečno za premium)

mSecure

mSecure

mSecure

mSecure je još jedan dugogodišnji izbor za password menadžera, koji je rađe otišao u premium smjeru nego na pretplatu. Android aplikacija košta 9.99$, a Windows i Mac aplikacije 19.99$, ali jednom kad ju kupite dobijete sve. mSecure nudi industrijski standardno šifriranje vaših podataka, sigurnosnog password menadžera i nekoliko različitih načina za organizaciju vaših podataka unutar aplikacije.

Možete imati sve vaše uređaje sinkronizirane uz podršku Dropbox-a ili preko privatne WiFi mreže ako su vaši uređaji blizu jedan drugoga. U bilo kojem slučaju vaši podaci se sigurno prenose između uređaja bez obzira na sigurnost vašeg cloud računa. Nova verzija aplikacije podržava tablete i ima integrirani preglednik, a možete u nju čak i unijeti vaše password podatke iz drugog password menadžera.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija mSecure (9.99$)

Dashlane

Dashlane

Dashlane

Dashlane pruža industrijski standardno AES-256 bitno šifriranje vaših passworda, sigurnu sinkronizaciju uređaja (Windows, Mac, iOS i Android) i password generator. Također je u mogućnosti pohraniti druge ”osjetljive” podatke koji nemaju password poput osobnih podataka, podataka o kreditnoj kartici, adresa i sigurnosnih bilješki. Dashlane dolazi s vlastitim preglednikom, koji će automatski ispuniti sve vaše račune i passworde dok posjećujete web stranice, ali možete odabrati korištenje tipkovnice za jednostavan unos passworda i u druge aplikacije. Čak i ako samo želite ručno pogledati svoje passworde, Dashlane vam olakšava njihovo kopiranje i paste-anje u bilo koju aplikaciju ili web stranicu. Sama aplikacija blokira slikanje zaslona, što je dobro, i pruža nekoliko sigurnosnih mjera za zaštitu aplikacije od neželjenih korisnika.

Aplikacija s osnovnim značajkama je besplatna, ali ako želite sinkronizaciju uređaja i cloud podršku plaćat ćete 29$ godišnje za premium račun. Pretplata se isplati ako mislite ići do kraja s Dashline-om, ali je dosta skuplji od drugih opcija.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija Dashlane (besplatno, 29$ godišnje za premium)

SafeInCloud

SafeInCloud

SafeInCloud

Kao što ime sugerira, SafeInCloud održava vaše passworde sigurnima u cloud-u – u ovom slučaju na vašem vlastitom Dropbox, OneDrive ili Google Drive računu. Ti passwordi su naravno zaštićeni s visokom razinom šifriranja. Aplikaciju možete koristiti za generiranje passworda, provjeru vaših aktualnih passworda, a imate i integrirani preglednik s mogućnostima automatskog unosa podataka. Osim Android aplikacije za 7.99$, postoje verzije SafeInCloud-a za iOS, Mac i Windows-e koje su besplatne i sve sinkroniziraju.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija SafeInCloud (7.99$)

Enpass

Enpass

Enpass

Enpass obuhvaća sve standardne značajke koje smo vidjeli i kod drugih aplikacija, zajedno s vrlo jednostavnim sučeljem. Passwordi se čuvaju prema različitim kategorijama – poput prijava, kreditnih kartica, kompjutera, odobrenja itd. – i sortiraju u mape. Passwordi su po defaultu skriveni od pogleda, aplikacija se automatski zaključava svaki put kad izađete iz nje, čak se za dodatnu sigurnost međuspremnik vašeg Android uređaja briše 30 sekundi nakon korištenja.

Možete sinkronizirati svoju password bazu podataka s vašim vlastitim Google Drive, Dropbox ili OneDrive računom, tako da vi kontrolirate svoje podatke. Unutar aplikacije postoji jednostavni password generator za kreiranje novih računa i integrirani preglednik za odlazak na stranice s automatskim unosom podataka. Besplatna verzija aplikacije je u potpunosti funkcionalna, ali vas ograničava na samo 10 dijelova sigurnosnih podataka, pa morate kupiti premium verziju za 9.99$. Međutim, nakon toga nema ponovne pretplate.

Aplikaciju preuzmite ovdje: Android Aplikacija Enpass (besplatno, 9.99$ za premium)

Pronašli ste još neku aplikaciju koju koristite umjesto ovih?

Ne možemo navesti sve odlične password menadžere, koji postoje za Android uređaje i sigurni smo da neki od vas koriste aplikaciju koju nismo spomenuli. Slobodno nam javite koju koristite, da li je to jedna od spomenutih ili nije, i zašto ste ju odabrali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top