Najnovije vijesti

Postanite marketinški ekspert uz Google Primer aplikaciju

google_primerKoliko startupa nije zaživjelo zbog neiskustva u marketingu? Brojevi pokazuju da nedostatak uvida u tržište i loše usmjeren budžet za oglašavanje čine 11% tog neuspjeha. U pokušaju smanjenja jaza između veterana online marketinga i mlađe ekipe koja se tek počinje baviti tim poslom, Google je jučer lansirao Google Primer – novu aplikaciju koja vam obećava svladavanje vještina online marketinga kroz 5-minutne lekcije.

Google je još prije skoro godinu dana predstavio ovu aplikaciju u fazi testiranja, s lekcijama iz osnova marktinga,  ali dalje od toga nisu htjeli komentirati. Jučer je lansirana redizajnirana aplikacija, s povećanim brojm lekcija, a iz kompanije ističu da će se broj lekcija povećavati iz tjedna u tjedan.

google-primer-800x469

Cilj ove aplikacije je pomoći malim poduzetnicima (ili djelatnicima u velikim kompanijama) u praćenju novih trendova i alata te razvijanju novih vještina koje im mogu pomoći u poslu.

Ono što dodatno olakšava učenje su i vrlo kratke lekcije koje možete čitati i kada ste offline. Korisnici Google Primera također mogu sačuvati sadržaj ili ga podijeliti s drugima. Lekcije se kreću od osnovnih do naprednih, iako nije uključen žargonski rječnik kako bi se oni koji tek uče o marketingu snalazili što lakše.

Sadržaj je razvijen u suradnji s mnogobrojnim ekspertima iz ovog područja, a ova najnovija verzija sadrži i opciju “sljedeći korak” koja omogućuje daljnje personalizirane aktivnosti i praktične primjere nakon svake lekcije.

Ideja je ovdje, očito, da Primer posluži kao alat za priskrbljivanje  novih korisnika Googleoviih proizvoda i usluga. I dok je to Googleov skriveni motiv s ovom, čak dosta zgodnom, aplikacijom, oni koji su već zainteresirani ili pomalo upoznati s kompletom Googleovih alata, mogu iskoristiti aplikaciju i kao dobar trening za usavršavanje znanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top