Najnovije vijesti

Samsung obara cijene modelima Galaxy S6 i S6 Edge

S6S6Edge resizeOvih se dana podigla velika prašina oko Samsungovih financijskih izvješća vezanih za modele Galaxy S6 i S6 Edge, koji na sreću mnogih njihovih korisnika (a nesreću same kompanije) donose i neke lijepe vijesti. Naime, samo četiri mjeseca nakon lansiranja ovih modela, Samsung je odlučio “prilagoditi” cijene svojih najnovijih ljubimaca. Ova, svakako teška, poslovna odluka donijeta je nakon razočaravajućih financijskih izvješća koji su pokazali veliki pad profita u odjelu mobilnih jedinica, što je u konačnici rezultiralo i sveukupnim padom profita ovog konglomerata. Pojedini izvještaji sugeriraju da je Samsung jednostavno potcijenio potražnju za modelom S6 Edge sa zaobljenim ekranom te precijenio potražnju za više standardnim modelom S6, što je dovelo do nedovoljne opskrbe tržišta prvim modelom i prevelike količine neprodanog drugog modela, dok su istovremeno skupe i kvalitetne marketinške kampanje održavale interes javnosti za oba modela.
Smatra se da je kompanija Samsung već uveliko u procesu reorganizacije same proizvodnje kako bi se odgovorilo zahtjevima tržišta, a prvi korak te reorganizacije  bit će obaranje cijena ovim vrhunskim modelima, kako bi se prije svega nadoknadili financijski gubici.
Vijest o smanjenju cijena stigla je de facto nekoliko dana prije njihovog velikog eventa u New Yorku, gdje će navodno biti predstavljeni unaprijeđeni Samsung Note 5 i S6 Edge+ koji će biti direktna konkurencija Apple-ovom iPhone 6 Plus. S korigiranim cijenama, ovo će svakako biti borba titana, a mi već nagađamo tko je pobjednik… 🙂
Za sada nije poznato kada će ove promjene nastupiti kod nas, ali vjerujemo da će dobar dio Samsungovih i drugih android korisnika dočekati nove cijene s osmijehom na licu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top