Najnovije vijesti

Stiglo je tiho i rješava stvar – Gmail opcija “poništi slanje”

Gmail-Undo-Send

Ako ste ikad poslali (pa zažalili) pijani mail bivšem partneru ili slučajno kliknuli “reply all” s adresama svih klijenata, donosimo vam dobre vijesti: Gmailova opcija “undo send” konačno je stigla do korisnika.

Opcija koja sprečava masovno društveno blamiranje i pomaže u sprečavanju dugih razgovora s HR odjelima u vašim tvrtkama na temu nečega što ste slučajno poslali svim kolegama, postala je standardna usluga Googleovog maila.

Uključuje se u “settings”-ima na Gmailu i daje mogućnost podešavanja vremena tijekom kojeg se možete predomisliti i poništiti slanje. Ne možete baš predugo razmišljati da li ste mail trebali poslati ili ne, jer se vremensko podešavanje odnosi na 5, 10, 20, 30 sekundi nakon što ste kliknuli send, a tijekom kojih možete opozvati poslani mail. Ali zapravo je to sasvim dovoljno vremena da konačno poslušate onaj unutarnji glas koji vam je smetao dok ste tipkali mail ili aktivirate super vid i uklonite grešku koju ste napravili tipkajući.

“Undo send” je dugo bilo u eksperimentalnoj fazi, a tek nedavno je dodano na Googleovu Inbox aplikaciju. Međutim, ukoliko koristite standardnu Gmail aplikaciju na vašim mobitelima, ova opcija vam još uvijek nije dostupna, iako više od 75% aktivnih Gmail korisnika pristupa svom mailu s mobitela. Do daljnjeg, ovoj opciji možete pristupiti putem web browsera ili ćete morati instalirati Googleovu inbox aplikaciju. Sretno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top