Najnovije vijesti

Update aplikacija kroz Google Play

Google_Play_App_updates-1

Sada kada na svom Androidu imate instalirane neke odlične aplikacije – bilo da ih imate samo nekoliko ili ste instalirali sve aplikacije – želite ih držati update-anima. Android aplikacije se update-aju iz raznih razloga. Ponekad programeri nude nova svojstva ili novi izgled stvari, a ponekad se update odnosi na dosadne viruse, koji sprječavaju da stvari budu savršene.

Play Store aplikacija nam daje malo slobode kako i kada update-amo svoje aplikacije. Možete pustiti da stvari budu manje ili više automatske i da se same update-aju (aplikacije koje trebaju nove dozvole se nikada ne update-aju automatski) ili možete ručno proći i pregledati svaki update prije nego se instalira. Obje metode imaju svoje prednosti.

Automatski update

Google_Play_App_updates-2

Ako ne želite zavirivati u svaki update aplikacije i draže vam je da se stvari odvijaju iza scene, možete postaviti vašu Play Store aplikaciju da sama automatski update-a Android aplikacije. To se radi preko Play Store postavki. Otvorite Play Store aplikaciju na vašem Android uređaju i razvucite lijevi izbornik. Otvorite postavke i potražite stavku “Auto-update apps.” Pritisnite na nju i dobit ćete izbor da update-ate aplikacije samo preko WiFi-a, preko bilo koje veze (ovo može koristiti puno podataka) ili da isključite automatsko update-anje. Odaberite postavku koja vam najviše odgovara.

Android aplikacije koje zahtijevaju nove dozvole neće se same automatski update-ati bez vašeg odobrenja. Budite sigurni da imate označenu “Notifications” kućicu i kada aplikacija koju ste instalirali treba nove dozvole za update-anje, dobit ćete obavijest o tome u vašoj statusnoj traci. Ovo je dobar način da ste sigurni da su sve vaše aplikacije na najnovijoj verziji s najnovijim svojstvima i postavkama.

Ručni update

Google_Play_App_updates-3

Neki žele veću kontrolu nad onim što se instalira na njihov Android uređaj, a to uključuje update-anje aplikacija. Možda želite pročitati što drugi govore o najnovijoj verziji prije nego što uskočite u update. Izbor je odličan i Android vam olakšava da update-anje aplikacija čvrsto držite na uzdi.

Još jednom otvorite Play Store aplikaciju na vašem Android uređaju i razvucite lijevi izbornik. Otvorite postavke i potražite stavku “Auto-update apps.” Pritisnite na nju i dobit ćete izbor da update-ate aplikacije samo preko WiFi-a, preko bilo koje veze ili da isključite automatsko update-anje. U ovom slučaju htjet ćete odabrati da vam se aplikacije nikada ne update-aju automatski. Morat ćete provjeriti tu postavku, jer je zadano da se aplikacije automatski update-aju preko WiFi-a.

Svaki put kada aplikacija instalirana na vašem mobitelu dobije update, bit ćete obaviješteni (obavezno u postavkama omogućite obavijesti!) da je update dostupan. Pritisnite na obavijest i bit ćete odvedeni na stranicu Play Store aplikacije, gdje možete pročitati nove promjene i pritisnuti tipku za update ili ju ignorirati – ovisno o tome što želite.

Kada više aplikacija dobije update, imat ćete i tipku “Update all” u instaliranom tabu vaše My apps liste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top