Najnovije vijesti

Alcatel predstavio 17-inčni Android tablet za kuhinju – Xess

alcatelxess

A sada nešto za sve one koji najviše vremena provode uživajući u kuhinjskim čarolijama: Alcatelov novi 17,3-inčni tablet Xess višenamjenski je gadget za obitelj, s kojeg možete čitati recepte u kuhinji, gledati filmove u dnevnom boravku, a služi i kao oglasna ploča za to-do liste i podsjetnik za važne događaje. Međutim, prvi je utisak taj da ovaj ne tako jaki Android uređaj nije u stanju zabavljati ni jednu osobu, a kamoli cijelo kućanstvo.

Uređaj ima fini 1920 x 1080 zaslon, ali  1,5 GHz procesor i 2GB RAM-a znači da čak i listanje kroz stranice i aplikacije postaje relativno ozbiljan posao, jer se ikone sporo povlače preko ekrana. Alcatel je naglasio da je Xess još uvijek u prototip fazi, s obzirom da mu trebaju neke ozbiljne nadogradnje.

Tabletu je osnovni cilj funkcionalnost, s multi-pozicijama zaslona koje ga mogu pomjerati na  kut od 75, 50 ili 30 stupnjeva (za gledanje videa, kuhanje i crtanje, kaže Alcatel). Tu su i olovka i ručka za nošenje (sa stražnje strane), kao i par USB ulaza koji su smješteni pametno na stražnjem kružnom čvorištu. Međutim, ni stalak, ni drška se ne čine posebno čvrstim i oba su napravljena pomalo nespretno i kruto. I kao dodatak – tablet nije uopće lagan.
Sam zaslon podržava 10-point multitouch (dobar za multiplayer  igrice poput Fruit Ninja), a Alcatel je također uključio hands-free kontrolu pokreta, što znači da možete mahati pred zaslonom za jednostavne akcije poput  preskakanja videa. U teoriji, to dopušta svakome korištenje uređaja u kuhinji bez prljanja tableta hranom, ali senzori još uvijek nisu savršeni, što dovodi do malo jačeg mahanja rukama. Ok, to može biti jako zabavno za onog tko gleda sa strane. Alcatel još nije objavio cijene i dostupnost za Xess, ali za većinu korisnika običnog tableta vjerojatno će biti sasvim ok i pristupačna alternativa, a vjerojatno će do tada napraviti i sve potrebne nadogradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top